Eens in je leven moet je hebben gedoken…. en dan ga je op zoek naar die ultieme duikreis! Die duikreis die je naar de mooiste en de meest afgelegen duikstekken ter wereld brengt; een bezoekje naar het oorlogsgraf van torpedoboten en jachtvliegtuigen uit de tweede wereldoorlog of andere verborgen schatten die het water verborgen heeft.
Duiken is één zijn met het water. De schoonheid en rust van de duiksport hebben naar schatting alleen in Nederland al meer dan 50.000 mensen in haar macht. Leren duiken kan alleen onder begeleiding van een duikprofessional. Je moet eerst een aantal brevetten halen om alleen te mogen duiken.Het behalen van een Open Water-brevet duurt een dag of vier en bestaat uit allerlei oefeningen om vertrouwd te worden met de duikuitrusting. Je leert hoe je je duikbril moet klaren, je leert iets van stromingen en je krijgt evenwichtsoefeningen. Na het open water-brevet ga je door voor het Advanced. Daarna mag je overal ter wereld duiken.
Iedereen kan in feite de kunst van het duiken beheersen. Wel is het belangrijk dat je beschikt over een goed uithoudingsvermogen, want duiken kan vrij simpel beginnen maar de latere cursussen zijn al sneller zwaarder en vergen meer inspanning.
Het duiken zelf is zeer prijzig. De beginnerscursus is f 695,-, de vervolg brevetten gaan zodat je steeds meer en dieper kunt duiken. Voor het behalen daarvan ben je een piek of 1.750,- kwijt. Een uitrusting kost ongeveer € 2- tot 3000,-. Uiteraard kan men ook gewoon een beginnerscursus volgen en betaalt men per les. Leuk voor als je gewoon een keer wil hebben gedoken in Frankrijk.