Nagerecht
Bij het nagerecht heeft u meerdere opties ter
beschikking. Zo is het mogelijk om een culinair hoogstandje te
bestellen, of een keuze te maken van een van de vele beschikbare kazen.
Mocht u een kaas willen bestellen dan zal dat als volgt gaan. Een ober
komt naar uw tafel en zet een kazenplateau neer op tafel. Hier kunt u
dan verschillende kazen vanaf pakken en nuttigen. Hier moet echter wel
een kanttekening bij geplaatst worden, veel toeristen zijn namelijk
niet bekend met de gebruiken bij kaas. Het is namelijk niet toegestaan
om de gehele kaasplateau te nuttigen. Als u beleefd wilt zijn kunt u
het beste maximaal drie kazen of minder uitkiezen.
U kunt de ober
altijd vragen om meer informatie omtrent de gekozen kaas. Bij sommige
restaurants kan het voorkomen dat er slechts keuze is uit een aantal
verpakte fabriekskaasjes maar dit is zeer ongebruikelijk.
Naast
de kaasplateau staan er ook andere nagerechten op het menu. Zo is
pátisseries (gebak) ook een geliefd nagerecht onder de Fransen. De
meeste soorten gebak binnen Frankrijk zijn luchtig en in tegenstelling
tot Duitsland niet zoet maar eerder fris en fruitig. Daarnaast staat er
ook vaak fruits (fruit) op het menu aangezien fruit zeer gezond is voor
de spijsvertering en zeer eenvoudig te nuttigen na een zware maaltijd.
Tenslotte staat er ook nog glaces (ijs) op het menu, maar dit is
voornamelijk voor toeristen aagezien fransen ijs niet als officieel
nagerecht beschouwen. De Fransen beschouwen ijs meer als een
tussendoortje op een warme zomerdag.